Udsmykningsopgaver

Kunstnerisk udsmykning er en udfordrende opgave med et væld af overordnede faktorer, såsom økonomi, transport, samarbejde mv. Det indledende, undersøgende arbejde kræver omhyggelighed og præcision samt et kreativt overblik der kan samle de indhentede oplysninger før præsentation af et fuldt belyst kunstnerisk projekt kan finde sted. Udgangspunktet er altid den konkrete bygning og den historiske ramme og en model er ofte nødvendig for at få den fulde forståelse af værkets betydning for rum og arkitektur. Undersøgelser af fysiske forhold såsom klima, holdbarhed, rengøring og risiko for hærværk er af allerstørste betydning, ligesom et frugtbart samarbejde mellem klient, arkitekt og kunstner skaber en uvurderlig ramme for et godt resultat.

Kunstnerisk praksis

Den kunstneriske praksis i udsmykningsopgaver af Birgit Østergaard udspringer af det daglige arbejde i studiet og er en løbende proces – næsten som at arbejde i et laboratorium. Inspirationen kan komme fra hvor som helst, men jeg har en tendens til at arbejde mig ind i et materiale og et tema til det punkt, hvor jeg virkelig ved, hvad jeg beskæftiger sig med – i alle aspekter.

Kunstnerisk udtryk

I de senere år har Birgit Østergaard fordybet sig i udviklingen af ​​et kunstnerisk udtryk med højteknologisk belysningsudstyr såsom RGB-kontrollerede lysdioder og fiberoptik. At skabe konceptuelle skulpturer og 2-dimensionelle værker, hvor farverne hovedsageligt stammer fra elektrisk lys, er at udtrykke en modernitet med en universel bevidsthed, idet objekter udstyret med lys synes at have flere liv på grund af det rytmisk skiftende dagslys og som sådan udgør kunstværket en stadigt pulserende strøm af øjeblikke.